Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския парламент (ЕП)  в

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския парламент (ЕП)  в
Коментари Харесай

ПЕС изгони 2 словашки партии заради разминаване в ценностите

Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския парламент (ЕП)  в четвъртък приключи участието както на спечелилата изборите партия " Посока " на Роберт Фицо, по този начин и партията " Глас " на Петер Пелегрини , оповестява Poltico.

" Тази стъпка беше подхваната след ясното разминаване с полезностите на фамилията на ПЕС, демонстрирано от Роберт Фицо. Освен това, вследствие на опасенията, изразени след оповестяването на държавна коалиция сред него, " Глас " и радикална дясна партия ", се споделя в прессъобщението.

Европейските социалисти

По време на конференция в Европейския парламент, водачът на Европейската национална партия Манфред Вебер съпостави словашкия политик с унгарския министър председател Виктор Орбан , който извади своите евродепутати от дясноцентристката група на Вебер през 2021 година, до момента в който ЕНП обмисляше да го изключи.

" Винаги, когато слушаме Фицо, звучи като Орбан ", сподели Вебер , имайки поради позицията на словака по отношение на Русия и " към малцинствата " в страната му. " Това, което запитвам, е развой на изясняване от страна на социалистите, какво вършат в този момент с члена на личното си семейство? "

Влиятелният евродепутат-социалист Педро Маркес направи разграничаване сред наличието на акцията на " Посока " - която беше белязана от хомофобска изразителност , да вземем за пример - и политиките, които биха могли да бъдат признати, в случай че тя образува държавно управление.

" Ако това продължи, в случай че това премине от изразителност към деяние в ново държавно управление, може да стартира развой на наказания и процесът на експулсиране може да бъде едно от дейностите ", сподели португалският народен представител.
 Фицо получи мандат в опит да образува държавно управление в Словакия
Фицо получи мандат в опит да образува държавно управление в Словакия

Той завоюва изборите с заричане да спре помощта в Украйна

Припомняме, че Фицо, и подлага на критика глобите против Русия, ще управлява плануваното държавно управление.

" Глас ", която се отдели от СМЕР през 2020 година, зае трето място на и беше избрана като решаваща за образуването на всяка допустима държавна групировка. Те отхвърлиха договарянията с демократична партия във вторник, отваряйки пътя за договорка със СМЕР.

" Глас ", която анализаторите считат за по-умерена от СМЕР-ССД, се стреми да подсигурява посоката на външната политика на Словакия като член на Европейския съюз и НАТО.

На 5 октомври президентът на Словакия Зузана Чапутова на служебното държавно управление на нейната страна за изпращане на спомагателна военна помощ на Украйна .

Тя съобщи, че служебният кабинет няма нужните пълномощия. Също по този начин посочи, че партиите, които са срещу помощта за Украйна сега договарят за сформиране на държавно управление.

Фицо  на фона на , само че в този момент съумя да завоюва, като предложи да се приключи военната поддръжка за нейната съседка Украйна и критикувайки глобите на Европейски Съюз против Русия. Така задейства паника в Киев и Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР